Definitieve berekeningen LIV verstuurd


Lees meer


Definitieve berekeningen LIV verstuurd

25 juli 2018
De Belastingdienst heeft alle definitieve berekeningen van het lage-inkomensvoordeel (LIV) verstuurd. Wie nog geen definitieve berekening heeft ontvangen, heeft ook geen recht op het LIV.

De laatste beschikkingen zijn op 21 juli op de mat gevallen, meldt de fiscus. “Hebt u op 21 juli nog geen definitieve berekening gehad, terwijl u eerder wel een voorlopige berekening hebt gekregen? Dan had u toch geen recht op het LIV.” Als uit de definitieve berekening is gebleken dat de werkgever geen recht heeft op het LIV, ontvangt die daarover binnenkort nog wel een brief. Die valt uiterlijk op 31 juli op de deurmat. Wie toch denkt recht te hebben op het lage-inkomensvoordeel, kan contact opnemen met het belastingkantoor. Bezwaar is niet mogelijk.


Kleine 100.000 werkgevers

Eerder kregen circa 94.000 werkgevers van UWV een voorlopige berekening van het LIV 2017. Daarin stond voor welke werknemers werkgevers recht hebben op het LIV en het bedrag dat ze krijgen. De berekening is gebaseerd op de aangiften loonheffingen en correcties over 2017 die tot en met 31 januari 2018 zijn gedaan. Werkgevers kunnen aanspraak maken op het voordeel voor werknemers met een gemiddeld uurloon van minimaal € 9,82 en maximaal € 12,29.


Bron: Accountancy vanmorgen